Lídia Noguer, la Lídia de Cadaqués que va fascinar artistes com Salvador Dalí o Eugeni dOrs, continua present a Agullana, on va morir l’any 1946, ara amb una exposició en què una vuitantena d’infants del poble mostren la seva visió del personatge.

Coincidint amb el 75è aniversari de la seva mort, Agullana va acollir la mostra Lídia Noguer, que fou i no fou la Ben Plantada, amb peces de 38 artistes que havien intervingut una imatge fotogràfica de la Lídia impresa sobre paper litogràfic. Els 80 alumnes de l’escola Lluís Marià Vidal hi van fer una visita guiada amb el comissari, Enric Tubert, i després se’ls va proposar que creessin una obra entorn de la imatge de Noguer usant la mateixa tècnica que els artistes.

El resultat són 80 peces en les quals la mainada d’entre 3 i 12 anys ha deixat anar la seva imaginació per retratar alguns dels aspectes que defineixen Lídia de Cadaqués, com la seva dimensió delirant a mig camí enter la bogeria i la genialitat, la seva relació amb artistes i intel·lectuals o la seva traça a la cuina. Cada imatge va acompanyada, a més, d’un text breu en el que cada autor explica la seva creació.

Aquests treballs, sota el títol La nostra visió de la Lídia s’exposen al mateix espai on es va poder veure l’exposició original durant tot el cap de setmana.