Recorreguts sensitius, performances i instal·lacions participatives tornaran al carrer del 3 al 5 de juny en la dissetena edició del festival Inund’Art. Després de dos anys afectat per la pandèmia, la cita recupera l’art el carrer incorporant a la programació nous espais de la ciutat de Girona, com les Voltes d’en Roses, la Rambla de la Llibertat o el Museu d’Història de Girona. 

D’entre la programació d’aquest any, que inclou tant produccions pròpies com adaptacions de projectes a espais singulars, destaquen els recorreguts sensitius per fer «viatjar i viure una experiència completa amb tots els sentits». Són propostes per «reviure els espais des d’una altra perspectiva», com ara el teatre sensorial d’Ambulantis al refugi antiaeri o CorroC de la companya circense Escarlata a la Carbonera, segons detalla la coordinadora d’Inund’Art, Raquel Morón. 

En total, el festival inclourà 25 propostes artístiques de 31 artistes, entre les propostes que sortiran al carrer el primer cap de setmana de juny i l'exposició d’arts visuals, que s’allargarà fins al juliol i que és, segons la coordinadora de l’Inund’Art, Raquel Morón, «una línia que es vol cuidar i reivindicar». 

I és que, per Raquel Morón, «no es pot donar l’esquena al talent» i cal reclamar «més espai per l’art, que hi hagi més festivals i espais expositius en condicions dignes»

Així, a la Casa de Cultura de Girona s’exposaran obres de diverses disciplines, com la fotografia, l’escultura o l’audiovisual d’artistes catalans i també internacionals, que surten tant de la línia de produccions pròpies del festival per donar suport als joves professionals de l’art i també de certamens com Art Per Tot i el Projecte Transfronterer amb l’Associació Agith’é i la Casa de la Generalitat a Perpinyà.