El cantautor cubà Pablo Milanés va morir la nit de dilluns, als 77 anys, després de romandre ingressat a Madrid durant més d'una setmana, van informar mitjans oficials.

Milanès, una de les veus més reconegudes de la música cubana, va ser el fundador i artífex del so de la Nueva Trova al costat d'altres reconeguts artistes com Silvio Rodríguez i Noel Nicola.

Autor de clàssics com "Yolanda", Milanès va publicar més de 40 discos al llarg de la seva carrera i va obtenir, entre altres, el Premi Nacional de Música de Cuba i el Grammy Llatí a l'Excel·lència Musical.

El cantautor cubà va ser hospitalitzat el 12 de novembre a Madrid per "els efectes d'una sèrie d'infeccions recurrents que en els últims tres mesos han anat afectant el seu estat de salut", segons un comunicat de la seva oficina artística.

A partir d'aquest moment va suspendre diverses actuacions que tenia previstes a Pamplona (Espanya), Ciutat de Mèxic i Santo Domingo.

"Aquesta situació clínica -afegia la nota- és secundària a una malaltia oncohematològica que pateix des de fa diversos anys i que li va exigir instal·lar-se a Madrid" a finals de 2017 per a rebre tractament.

El comunicat explicava que "de moment ha estat necessari cancel·lar els concerts previstos en les pròximes setmanes i suspendre tota la seva activitat artística mentre duri aquesta circumstància".

Pablo Milanés també va haver de cancel·lar al setembre un concert. Una de les seves últimes actuacions en directe va ser el juny passat a l'Havana.