El Tempo celebrarà 15 anys amb 35 concerts gratuïts al Passeig Arqueològic de Girona

El festival cultural i gastronòmic tindrà lloc entre el 14 de juliol i el 6 d'agost i comptarà amb noms com Queralt Lahoz, Habla de Mí en Presente o Xarim Aresté

Una vetllada de pagament, que se celebrarà a la plaça dels Jurats, servirà per cloure l'edició d'enguany i commemorar l'aniversari del certamen

El Tempo tornarà a omplir de música i gastronomia el Barri Vell de Girona

El Tempo tornarà a omplir de música i gastronomia el Barri Vell de Girona / Marc Martí Font

Redacció

Queralt Lahoz, Habla de Mí en Presente, Rombo, Xarim Aresté, Oxigen, Doble & Hugsound o Meritxell Neddermann seran alguns dels protagonistes de la 15a edició de Festival Tempo de Girona, que enguany celebrarà els seus 15 anys, entre el divendres 14 de juliol i el diumenge 6 d'agost, amb més de 35 concerts gratuïts al passeig Arqueològic i un de pagament a la plaça dels Jurats, que servirà per cloure aquesta edició i el cartell del qual es donarà a conèixer pròximament.

Com a novetat, la cita estival amplia enguany la seva aposta cultural amb dues sessions del Tempo Llibres, protagonitzades per Xarim Aresté i Jordi Novell, i una del Tempo Comedy, una nova finestra dedicada al món dels monòlegs i que comptarà amb Eva Cabezas de protagonista. Així mateix, a banda dels concerts nocturns, enguany també s'han programat un total de vuit vermuts musicals, que tindran lloc els dissabtes i els diumenges al migdia.

L'oferta gastronòmica tornarà a tenir un pes important dins el certamen, amb gastronomia mexicana (1810 Tacos & Tapas), carns a la brasa i especialitats colombianes (D'Aquí Girona), pizzes artesanes elaborades en forn de llenya (Artesans del Foc) i pernils embotits (Ibericus).

Un aposta per a la inclusió

Un dels objectius marcats per l'organització del Tempo és el de donar visibilitat a col·lectius i persones que no acostumen a formar part de les programacions musicals. En aquesta secció destaca l'actuació del grup de Rumba 4G, una formació sorgida del treball realitzat al Sector Est de Girona per a la inclusió social a través de la música, i també comptarà amb el banyolí Daura Mangara, famós pel seu programa de TV3 El negre de Banyoles i la Singui Band, projecte que reivindica les arrels més populars de la música.

Per l'escenari del passeig Arqueològic també hi passaran altres noms destacats com Júlia Blum, Claqué Jazz Trio, Últim Elefant, Leila Sound, Anna Rodrigo, The Crabtones, Ismael Berengena, Tropiko, Bill'n'Tina o Riki Prats entre d'altres. La programació musical del Tempo, tal com ha assenyalat aquest matí en roda de premsa el seu director, Albert Candela, té per objectiu "arribar a tots els públics" i apostar amb força "pel talent emergent local".