Arquillué, Dagoll Dagom, «FitzRoy» i «Cost de vida» passaran per l’Espai Ter

La nova temporada comença dilluns amb «El tigre» i inclourà divuit propostes de teatre, música, dansa i circ fins al gener

Torroella recuperarà «Els Pastorets» per Nadal després de dècades sense celebrar-se

Una escena de «FitzRoy».

Una escena de «FitzRoy». / David Ruano

Alba Carmona

Alba Carmona

El cos més bonic que s'haurà trobat mai en aquest lloc, el monòleg a set veus de Pere Arquillué; l'últim musical de creació de Dagoll Dagom o un homenatge a Tete Montoliu en format de big band són algunes de les propostes més destacades de la nova temporada de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí, que arrenca dilluns. Entre l'agost i principis de gener del 2024, l'equipament torroellenc programa divuit espectacles de teatre, música, dansa i circ.  

La temporada teatral a l’Espai Ter s’obrirà el 28 d’agost amb la representació d’El tigre, dirigida per Ramon Madaula i amb David Olivares i Mercè Martínez al repartiment. Entre els plats forts de la nova temporada teatral destaca L'alegria que passa, l'últim espectacle de creació de Dagoll Dagom o Cost de vida, de la dramaturga Martyna Majok, dirigida per Pau Carrió i interpretada per Julio Manrique, Pau Roca, Anna Sahun i Katrin Vankova

En col·laboració amb el festival Temporada Alta, també arribarà a Torroella FitzRoy, del duo Jordi Galceran i Sergi Belbel, i un dels títols més celebrats del teatre català dels darrers anys, El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc. El monòleg a set veus de Josep Maria Miró, dirigit per Xavier Albertí i protagonitzat per Pere Arquillué ha estat reconegut amb dos Premis de la Crítica (text i actor), a més del Premi Born 2020 i el Premi Nacional de Literatura Dramàtica. 

En aquesta nova temporada i gràcies al programa Platea, l’Espai Ter també acollirà propostes que arriben de Madrid, Andalusia o Galícia. Una de les més interessants és l’espectacle de dansa Loop, una coproducció del festival Grec de Barcelona i la companyia Aracaladanza, premi Feten al millor espectacle de dansa de l’any passat; Sopla! de la companyia andalusa Truca Circus o Cigarreras, basada en l’obra La tribuna d’Emilia Pardo Bazán. La programació del programa Platea torna a dur a l’Espai Ter l’actor Carlos Sobera per presentar Miles Gloriosus, una comèdia clàssica de l’època romana.

També en l'apartat teatral, el cartell de l'Espai Ter inclou Un tal Quixot, la darrera producció dels empordanesos Cascai Teatre, amb Marcel Tomàs i Toni Escribano.

Música i propostes familiars

De l’apartat musical de la nova temporada destaca l’estrena de l’homenatge al músic Tete Montoliu en format big band, amb motiu del 90è aniversari del seu naixement. Tot celebrant Tete & Big Band és un espectacle inèdit que comptarà amb músics que van tenir un vincle de proximitat amb l’artista català: el contrabaixista Horacio Fumero, la vocalista Laura Simó, el bateria Esteve Pi i el pianista Ignasi Terraza. La proposta es completa per a aquesta ocasió amb la participació especial de la Girona Jazz Project i la direcció de Perico Sambeat.

De les propostes per a tota la família destaca Blancanieves, el musical, a càrrec de Candileja Producciones que ha reinterpretat el clàssic dels germans Grimm en un espectacle que fomenta la diversitat i la inclusió.

Una altra proposta per a tota la família és Ilusiónate, el darrer espectacle del reconegut il·lusionista Borja Montón programat pel Fimag.

I, finalment, l’Espai Ter tornarà a acollir la tercera edició de la Gala Pro Baix Ter que enguany programa l’espectacle Les dones del rock.

«Els Pastorets» tornen a Torroella

Després de dècades sense representar-se, Torroella de Montgrí i l’Espai Ter tornen a programar Els Pastorets a càrrec de l’Associació Teatral Teló Esquinçat. Amb la direcció teatral de Josep Maria Surroca i la direcció musical de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Torroella, una cinquantena d’intèrprets pujaran a l’escenari de l’Espai Ter per representar l’eterna lluita entre el bé i el mal.

Aquesta és la principal novetat de la programació de Nadal a l’auditori que tornarà a acollir els tradicionals Concert d’Any Nou, amb l’Orquestra Terres de Marca i el seu repertori de valsos i polques, i el Concert de Reis, amb la GIO que en aquest cas oferirà l’actuació Clàssics del cinema, dirigida per Marc Timón.

Completa la programació nadalenca un altre clàssic amb l’espectacle Musinfant, música per a nadons.