El castell de Montsoriu rep el visitant 150.000 amb una gran celebració

Els visitants han sumat entre tots un milió de quilòmetres per pujar a dalt del castell i fer la visita

La família Mor Sastre, amb Quim Masferrer i el vescomte

La família Mor Sastre, amb Quim Masferrer i el vescomte / DdG

DdG

El castell de Montsoriu va rebre ahir el visitant 150.000 en el marc d’una jornada festiva que va començar a les 10 h del matí amb l’emissió en directe d’un programa de Ràdio Marina, i es va allargar fins a la una del migdia. El visitant afortunat va ser la família Mor Sastre, de Cerdanyola del Vallès.

El Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu van rebre el visitant 150.000 amb una recepció a càrrec dels responsables d’ambdues institucions. També li van donar la benvinguda el vescomte Bernat de Cabrera i de l’actor Quim Masferrer, veí de Sant Feliu de Buixalleu, un enamorat del castell de Montsoriu. En la celebració també hi van assistir persones que han estat vinculades amb el castell de Montsoriu des de la seva obertura al públic l’any 2011.

L’acte central de la celebració va tenir lloc a les dotze del migdia amb el lliurament d’un diploma acreditatiu al visitant 150.000, una estada d’una nit al balneari Vichy Catalán per a dues persones, i una foto de rècord d’aquesta efemèride amb les autoritats assistents, el vescomte Bernat de Cabrera i l’actor Quim Masferrer. 

Des de l’any 2011, els visitants han recorregut més d’1.000.000 de quilòmetres, tres vegades la distància de la Terra a la Lluna, per poder gaudir d’un dels grans monuments medievals del nostre país i un mirador privilegiat sobre el Montseny, les Guilleries, la plana de la Selva, el Montnegre, el mar. Situat entre Arbúcies i Sant Feliu de Buixalleu, el Castell de Montsoriu és considerat el millor castell gòtic de Catalunya.