La SCCC emociona amb les millors melodies de Nadal

Al costat de la Polifònica de Puig-reig, i Beth, Elena Gadel, Miki Núñez, Mariona Escoda, La Pau i Joan Garrido, l’espectacle esgota les localitats

Un moment inicial del primer concert de la SCCC ahir a l’Auditori de Girona. | ANIOL RESCLOSA

Un moment inicial del primer concert de la SCCC ahir a l’Auditori de Girona. | ANIOL RESCLOSA / jordi roura. girona

Jordi Roura

Jordi Roura

L’estrena de l’últim espectacle de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) va emocionar ahir al vespre un Auditori de Girona ple a rebentar. El projecte musical que impulsa la Fundació Metalquimia proposa aquest any una selecció de les millors melodies de Nadal al costat de la Polifònica de Puig-reig i els solistes Beth, Elena Gadel, Miki Núñez, Mariona Escoda, La Pau i Joan Garrido, que van avançar un mes les festes. Perquè ahir, almenys entre les vuit i les deu del vespre, a l’Auditori, no era el Black Friday sinó que les festes nadalenques s’havien avançat un mes. Una llarga ovació final, amb el públic dret, després de la interpretació d’Els Segadors, va posar punt i final a una vetllada impagable que té les entrades esgotades també per a les sessions d’avui (19h) i demà (12h). L’any que ve, si va badar, no deixi que li expliquin.

Francesc Cassú just abans de començar l’espectacle. | ANIOL RESCLOSA

Francesc Cassú just abans de començar l’espectacle. | ANIOL RESCLOSA / jordi roura. girona

The Spirit of Christmas, aquest és el nom com s’ha batejat el concert, toca la fibra des de bon començament. La posada en escena impacta i les veus de la Polifònica de Puig-reig i dels solistes col·laboradors no fan més que emfatitzar el conjunt. Així grans cançons de Nadal de tots els temps i nacionalitats es van poder escoltar en aquest emotiu viatge, amb l’impressionant vernís que dona la sonoritat de la SCCC, amb arranjaments de Francesc Cassú i Adrià Barbosa. El programa inclou peces que van des de la música medieval de Greensleeves fins als ritmes més coneguts i contemporanis d’Ed Sheeran, Elton John, George Michel o Mariah Carey. A més hi va haver l’estrena d’una cançó, composta per la cantant Beth Rodergas i Adrià Barbosa, titulada The Spirit of Christmas. Encara més mèrit per la cantant de Súria, que acaba de ser mare un altre cop, i com va explicar abans de començar el concert Josep Lagares, havia dut el nadó a l’Auditori.

Especialment emotiva va ser la interpretació de Les dotze van tocant, amb Elena Gadel de solista, i ja a la recta final, quan tot el grup de cantants va fer a raig una selecció de nadales en català, com El petit vailet, A Betlem me’n vull anar, El desembre congelat, El dimoni escuat, Fum, fum, fum i El noi de la mare. Hi va haver temps per bisos, amb peces com Quan somrius, El caganer i Feliz Navidad, seguides de manera entusiasta amb el públic dret i entregat.