Jaume Pont Ibáñez (Lleida, 1947) és el guanyador del 48è premi Carles Riba de poesia amb Enlloc, un conjunt de poemes amb l'aigua com a element simbòlic de continuïtat. El guardó està dotat amb 3.000 euros.

L'obra de Pont, actualment catedràtic a la Universitat de Lleida (UdL), s'ha proclamat guanyadora entre els 56 originals presentats, 16 més que en la passada edició del premi. Segons el propi poeta, el títol Enlloc, «fa referència a aquest espai indefinible que ocupa la poesia, aquest espai que no està però a la vegada hi és, un espai difícil d'atrapar que es fa resistent a tota possibilitat de fixació».

La idea de la transformació defineix tota la poesia d'Enlloc. L'aigua és, doncs, un símbol de transformació, creació, vida i erotisme present a tots els poemes de forma directa o indirecta. Tot i la seva dilatada trajectòria, Jaume Pont va assegurar que aquesta era la primera vegada que es presentava al premi Carles Riba de poesia. «Sempre he estat reticent a presentar-me, i enguany ho he fet perquè m'han convençut els meus amics». Aquest no és, però, el primer guardó per a Pont, que ha rebut, entre d'altres, dos premis Crítica Serra d'Or i un dels Premis Octubre. L'autor lleidatà és autor de set llibres de poemes: Límit(s), Els vels de l'eclipsi, Jardí bàrbar, Divan, Raó d'atzar. Poesia 1974-1989, Vol de cendres i Llibre de la frontera.