La Demarcació de Girona del Col·legi d´Arquitectes de Catalunya (COAC) inaugurarà l´exposició De Masó a Masó. Joies de Nausica Masó, inclosa dins de l´Any Masó cent anys d´arquitecte, demà divendres (20 hores), a la sala d´exposicions La Cova, a la plaça de la Catedral.

De Masó a Masó dóna a conèixer les joies que Nausica Masó, néta de l´arquitecte, ha realitzat a tall d´homenatge al seu avi. A partir d´una acurada selecció d´elements ornamentals que es troben en els edificis més emblemàtics de Rafael Masó com La Punxa, La Farinera Teixidor, el Garatge Ensesa, entre d´altres, la dissenyadora ha creat una nova col·lecció de joies en les quals no hi ha hagut la intenció de fer un calc fidel dels detalls sinó que n´ha simplificat les línies per dur a terme una miniatura. Dins la mostra s´hi troben peces úniques realitzades artesanalment amb or, argent, plaquejats, esmalts a foc, ivori llavorat i gemmes de talla especial.

Nausica Masó va néixer a Girona el 1965. Va cursar estudis d´Arts i Oficis a l´Escola d´Art d´Olot (1988-89) i a l´Escola Llotja de Barcelona (1989-94), on es va graduar amb diploma honorífic en l´especialitat d´Esmalt al Foc (1992) i en la de Joieria (1994). L´any 1994 va ser seleccionada amb una beca pel V Seminario de Joyeria del concurs Diamantes Hoy, de De Beers, patrocinada pel joier barceloní Aureli Bisbe. El mateix any va obtenir un guardó en el concurs de Disseny de Joies convocat per l´Associació de Gemologia de Barcelona.

Ha participat en diverses exposicions col·lectives, com la d´esmalts Llotja 90 a la Corunya, la del premi Emison d´Esmalts, al Centre Permanent d´Artesania de Barcelona (1991), la d´esmalts del desè aniversari de CIDAE, al California Museum de San Francisco, EUA (1993) i Barnajoia de Barcelona (1995).

També, l´any 1997 va prendre part en l´exposició de joies de la Fira Mundial de Basel, Suïssa, on va ocupar l´estand Desing from Spain amb cinc dissenyadors més de l´Estat espanyol. El 2000 va exposar les seves joies en solitari a la Demarcació de Girona del COAC. El desembre del mateix any va inaugurar el seu propi taller-botiga de cara al públic a Girona ciutat, on treballa especialitzant-se en la creació de joies úniques i personalitzades.