Hola un altre cop, qsidors i qsidores! Avui encetem un nou Espai Creatiu... Ja sabeu que amb el curs escolar comencem tots els canvis, en primer lloc per millorar respecte a altres anys, però també per tal de seguir creixent, per renovar-nos i a poc a poc seguir aprenent coses del nostre entorn.

A partir d´ara, us convido a conèixer i descobrir grans talents del nostre territori gironí:

- Cada primer diumenge de mes al Dominical.

- Amb dissenyadors, artesans, artistes i empresaris del sector del tèxtil i de la moda.

- Seguint les visites que farem als seus llocs de treball i de creació.

- Entrant al cor dels projectes per poder entendre i aprendre l´essència de cadascun d´ells.

- Descobrint un sector que molts creuen oblidat i que comença a impulsar amb força un motor econòmic amb gran tradició a les nostres terres.

Avui visitem l´Espai Creatiu d´Emma Bover Cid, creadora de Vestuària Sports Artístics, dedicada al vestuari, maquillatge i complements. Com expliquen al seu web, fan «dissenys exclusius per a patinatge, gimnàstica, balls de saló, natació sincronitzada i dansa», fets a mida per a individuals, grups de xou i clubs.

La conec de fa molts anys, i ens uneixen molts projectes en comú, però avui la vaig a veure amb uns altres ulls. Només d´entrar ens adonem del seu gran carisma, capacitat de treball i d´organització. Ens rep amb un gran somriure, però va per feina...

Ens explica que des de ben petita ha estat vinculada al món creatiu: «L´àvia feia preciosos brodats i la mare era molt manetes. Recordo com cosia els lluentons del mallot de patinatge de la meva germana». Ens assegura que amb 12 anys ja es va fer el seu primer vestit de festa!

Aviat va descobrir la seva passió pel teatre, l´art i el vestuari. Va voler ampliar el seu horitzó anant a França a estudiar dansa, mentre quedava ben enamorada de les arts escèniques. És llicenciada en Art Dramàtic per l´Institut del Teatre de Barcelona, professora de teatre a l´escola El Galliner de Girona.

Ella segueix perseverant per la seva intuïció de crear roba esportiva però elegant, que permeti màxima flexibilitat amb sofisticació.

Recordo perfectament què em va dir quan va entrar per la porta de Qstura: «Vull fer mallots de patinatge i tutús». Recordo també què li vaig respondre: «D´acord, però primer hem d´aprendre a cosir perfecte» (no puc evitar ser senyoreta a totes hores!)

En pocs dies ja feia patrons i acabats difícils d´aconseguir, i abans que nasqués el seu tercer fill va decidir fusionar totes les arts en una mateixa, en un mateix món que confabulés teatre, esports i moda. Creant el món Vestuària: un projecte atrevit dins d´un sector competitiu i molt perfeccionista, ella podria donar aquella creativitat i exactitud a nivell màxim.

En l´actualitat, Vestuària dissenya i confecciona mallots personalitzats de grups, xous i caracterització. El Club CPA Bescanó li va obrir les portes, vesteix clubs tan coneguts com els campions del món de patinatge CPA Olot, clubs de les comarques gironines, així com de Barcelona i fora de Catalunya.

L´Emma segueix impartint classes de teatre al Galliner, classes de comunicació arreu, i també ensenya a parlar en públic dins de la formació professional, en empreses i professionals.

Si l´Emma té un do, és la sinceritat: «En el futur, Vestuària vol consolidar-se com a empresa, optimitzar processos. Vestuària va crèixer sense adonar-me´n, moltes hores cosint, he passat campanades de cap d´any cosint mallots, no hi ha límit, ha de fer la seva evoloció, m´he deixat portar i segur que m´esperen coses xules!».