Si vols saber quins són els 79 productes guanyadors de la 4a edició del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent visita’ns a: http://www.gironaexcellent.cat
Celler Pere Guardiola
Pere Guardiola, SL
www.pereguardiola.com
Tot i que els Pairó tenen una llarga història relacionada amb el vi que documenten a partir del 1871, el celler Pere Guardiola no neix fins a final dels anys vuitanta. Amb soleres de la garnatxa de la seva bota va començar a fer el Torre de Capmany exclusivament amb raïm de la varietat lledoner blanc. Es cria, amb el sistema tradicional empordanès de velles soleres familiars, un mínim de dos anys.
Collverd
Collverd Productes de l’Ànec, SA
www.collverd.com
El foie-gras Celler, cuinat sense la intervenció de cap font de calor, només amb sal, és l’elaborat estrella d’aquesta empresa nascuda el 1980, una de les més antigues i pioneres a l’Estat espanyol en l’elaboració de productes d’ànecs. És la forma més propera a menjar el foie-gras natural, sigui a cremadent, en flocs o en carpaccio.
Conserves Bahia- Anxoves de Roses
Peixos Mar Pla Hermanos Martínez, SL
www.anxovesderoses.com
Les anxoves en salmorra són el format canònic de les nostres conserves de peix. Antigament, es distribuïen en grans pots de vidre, es venien per unitats i cadascú a casa seva en netejava la sal a sota de l’aixeta, en separava els filets i els amania amb oli. En format més reduït, Anxoves de Roses, nascuda el 1960 i dedicada a les conserves marines des del 1980, presenta les seves amoroses anxoves confitades.