Segons ha advertit avui el comitè d'empresa, la retallada d'activitat que hi haurà a la factoria i el canvi en el tipus de producció poden afectar indirectament uns 5.000 llocs de treball.

Els treballadors han dut a terme aquest matí nous talls puntuals de trànsit, i a les vuit d'aquesta nit iniciaran la tercera jornada de vaga, que ja havien convocat la setmana passada.

L'empresa va anunciar fa uns dies que presentaria un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà 213 dels 328 treballadors que té en aquesta planta, la majoria veïns de Sarrià o de les localitats veïnes.

Els treballadors d'aquesta planta no entenen com s'ha arribat a aquesta situació, ja que asseguren que l'empresa ha tingut uns beneficis bruts de 5 milions d'euros i consideren que aquesta factoria és de les poques del grup que genera beneficis.

A més, lamenten que Torraspapel no s'hagi plantejat una rescissió temporal de contractes fins que se superi la situació de crisi actual i s'hagi optat directament per la presentació d'un ERO que afecta 213 persones.

Indirectament, aquests acomiadaments i la situació de l'empresa afectaran molta més gent, entre les empreses que subministren primeres matèries o els transportistes que traslladen el material, unes 5.000 persones, segons el comitè d'empresa.