Jordi Plana, fundador de Spenta Consulting, va rebre ahir el Premi AJEG al "Jove Empresari de l'Any" en el transcurs de la Nit de l'Associació de Joves Empresaris de Girona celebrada al Parc Científic i Tecnològic. Aquest guardó pretén premiar la millor trajectòria anual d'un dels associats d'AJEG en funció de la seva carrera professional, empresarial i personal. L'entitat també va premiar amb el guardó a "l'Impulsor Jove Empresari", la Federació d'Associacions de Joves Empresaris i Emprenedors de Catalunya (FAJEEC), entitat fundada aquesta any amb l'objectiu de fomentar l'emprenedoria, crear sinergies entre els joves empresaris catalans i dotar-los de representativitat.

Spenta Consulting és una consultora tecnològica especialitzada en el desenvolupament de solucions basades en la plataforma Microsoft, que el gironi Jordi Plana va fundar el setembre de 2001 a Cornellà del Terri. Dos anys més tard es traslladava a Barcelona, i més endavant obria oficines a Madrid i Bilbao.

Recentment ha estat nomenada per Microsoft com a Millor Partner Mundial de l'Any 2009 en Sector Públic, entre una xarxa de més de 600.000 partners arreu del món.

Spenta factura un 35% a l'estranger i té clients com La Caixa, Microsoft, Gallina Blanca, Vueling, Tribunal Constitucional, el Ministeri d'Hisenda o la Xunta de Galícia. Des de l'any 2006, la seva facturació ha passat de prop de 400.000 euros a 1,8 milions d'euros, i la seva plantilla ha evolucionat de set a 35 treballadors.

Pins d'honor

A banda dels premis a Spenta Consulting i la Fajeec, l'AJEG també va destacar la feina realitzada per alguns dels seus associats al llarg dels anys. Aquest any, els Pins d'Honor de l'Associació van recaure en Armand Garralda, Roger Saura i Marc Pyarà.