Uns 5.000 afectats pel tancament de l'espai aeri espanyol el passat 3 de desembre es van presentar ahir en la causa penal oberta contra els controladors que van abandonar els seus llocs de treball, als quals exigeixen una fiança de fins a 60 milions d'euros per a possibles compensacions.

Luis Vericat, soci del bufet Cremades & Calvo Sotelo, que representa als afectats, va explicar que en l'escrit de personació presentat davant el Jutjat d'Instrucció número 3 de Madrid es reclama als controladors que es van absentar dels seus llocs de treball 10.000 euros per a cada afectat, en concepte de responsabilitat civil derivada de danys morals, a més dels perjudicis econòmics.

L'advocat va afegir que la personació d'aquests 5.000 ciutadans és el primer pas de l'Agrupació de Demandants Afectats pel tancament de l'espai aeri, i que s'espera que en els pròxims dies se'ls sumin diversos milers de persones més.

Vericat va explicar que també s'ha demanat que AENA declari com a responsable civil subsidiària si els controladors no poden afrontar el pagament de les indemnitzacions.