El conseller d'Agricultura de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, va negar haver animat a un boicot als productes de fora de Catalunya en les seves declaracions a favor del consum de productes del país per ajudar el sector productiu del territori. Després de la confusió generada per les seves paraules a la Trobada Empresarial dels Pirineus, Pelegrí va demanar disculpes per si les seves declaracions han perjudicat o ofès algú. El conseller va negar haver utilitzat la paraula boicot a productes de La Rioja ni de cap altre punt d'Espanya, després de reafirmar que les seves declaracions "no anaven en contra de ningú, sinó per fomentar la competitivitat dels productes catalans". Amb tot, es posarà en contacte amb el president de la DO La Rioja, amb qui Catalunya manté una bona relació, així com, amb d'altres consells reguladors.

El conseller va aclarir que les seves paraules, en la línia dels objectius d'impuls a l'economia productiva, animaven els ciutadans a valorar i apreciar la multiplicitat d'oferta d'aliments de qualitat que es produeixen a Catalunya; com succeeix a altres llocs de l'Estat, i potenciar el sector a través del consum, tenint en compte que són de qualitat.

Crisi del cogombre

En aquest sentit, la seva apel·lació al patriotisme alimentari se circumscriu en l'afectació que viuen els productors per la crisi del cogombre, va assegurar Pelegrí, qui va rebutjar qualsevol boicot a productes de la resta d'Espanya i del món i va apostar per ajudar el sector productiu a través del coneixement, la valoració i el consum de productes de proximitat.