One2One Interim Management, que ofereix serveis d'externalització d'equips directius per a pimes, obrirà una oficina al Parc Científic i Tecnològic de la UdG per donar servei a les empreses que hi ha ubicades i a la resta del teixit empresarial gironí. One2One Interim Management, fundada per Marc Roca l'any 2010 a Barcelona, compta actualment amb un equip de 27 directius i presta serveis d'externalització de serveis directius per a petites i mitjanes empreses a qualsevol àrea, però bàsicament centrats en direcció general, direcció financera, direcció comercial i internacionalització, i en direcció de persones.

L'externalització dels serveis directius està encapçalada per aquells directius professionals que actuen en les empreses en modalitat temporal, també anomenada "head-renting", amb contractació d'obra i serveis, per la qual cosa no suposen un cost fix per a l'empresa: ni de contractació ni de finalització. Segons expliquen des de la companyia, un cop acabada la missió "desapareixen", deixant una herència sòlida, i amb l'assoliment d'uns resultats totalment objectivables i mesurables, de manera que la rendibilitat de la inversió és fàcilment quantificable.

Vèncer la resistència al canvi de l'organització empresarial, aportar flexibilitat i una gestió més àgil, ja sigui per dinamitzar l'equip comercial o per iniciar una internacionalització de l'empresa, gestionar una re-capitalització financera o buscar recursos i fonts de finançament alternatius (private equity, venture capital...) haurien de ser els principals objectius per a externalitzar aquests serveis directius.

"El gran avantatge que l'interim management ofereix a l'empresa és la possibilitat de disposar d'alt talent directiu a costos variables molt controlats -permet transformar el cost fixe de la despesa directiva a cost variable-, ja que es tracta de desenvolupar una missió específica amb un principi i una finalització, sense costos afegits de contractació", destaca Marc Roca.

El fundador de la companyia també ressalta "la possibilitat d'una contractació part timehead renting, que té en compte un determinat nombre de dies de dedicació a la setmana a jornada completa, mentre dura la missió".

Aquesta empresa serà la primera d'interim management a Catalunya en ser certificada per ACC10 per participar en programes Go Export i 360º Competitivitat.

Roca serà un dels ponents que el proper 9 de maig participarà en l'acte "Gestió del canvi en èpoques de crisi: L´Interim Management" que organitzen les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu i en la qual s'informarà sobre les oportunitats que ofereix la gestió per Interim Management per emprendre processos de canvi en temps de crisi.