04 de maig de 2012
04.05.2012

Rajoy insta la UE a compaginar el control del dèficit amb les polítiques de creixement

Duran i Lleida es mostra crític amb el resultat de la reunió perquè "no s'han tocat" els tipus d'interès

04.05.2012 | 02:00
Mas, Rajoy i Draghi van presidir el sopar de treball durant la la reunió del consell de govern del BCE.

El cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, va defensar davant el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, la necessitat de compaginar el control del dèficit amb les reformes i les polítiques de creixement, i va destacar el paper del BCE per injectar liquiditat i que flueixi el crèdit. Rajoy es va entrevistar al vespre amb Draghi durant prop de cinquanta minuts al palau de Pedralbes de Barcelona, ciutat en la qual es va reunir el consell de govern del BCE.
Després de la trobada, el president del Govern va presidir un sopar de treball on va defensar, segons van avançar fonts de l'Executiu, la importància del BCE com a "estabilitzador de preus i mecanisme de transmissió monetària".
En el sopar, al qual també van assistir el ministre d'Economia, Luis de Guindos, i el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, Rajoy va reiterar el discurs que ha mantingut en les darreres setmanes a favor d'augmentar les injeccions de liquiditat.
Segons el seu parer, per recuperar el creixement Espanya ha de comptar amb liquiditat suficient per "protegir" les reformes posades en marxa. Segons l'opinió del Govern, perquè els passos fets tinguin èxit resulta imprescindible comptar amb l'adequat nivell de crèdit i que aquest es transmeti a l'economia real.
El BCE va interrompre fa set setmanes la compra de deute sobirà de països amb dificultats de finançament i tampoc ha repetit les subhastes de liquiditat per a la banca, malgrat les peticions de les entitats financeres.
Rajoy i Draghi ja havien coincidit abans al Consell Europeu de Brussel·les i les fonts de l'Executiu van destacar el clima de "franca cordialitat" en el qual es va desenvolupar la seva entrevista.
Al matí, abans de viatjar a Barcelona, el president del Govern va defensar la seva política econòmica i la necessitat de fer "dues coses a la vegada": reduir el dèficit públic i "treballar perquè hi hagi creixement econòmic, fet que obliga a fer reformes estructurals a tota la Unió Europea".
Per part seva, el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, es va mostrar crític amb els resultats de la reunió a Barcelona, per "no haver tocat" els tipus d'interès.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema