14 de juliol de 2012
14.07.2012

La suspensió de la paga de Nadal també afectarà els empleats municipals i autonòmics

La Moncloa defensa que la mesura s'apliqui per igual a tots els àmbits de l'administració

14.07.2012 | 19:04

La suspensió de la paga extra de Nadal que ha aprovat el Consell de Ministres afectarà els funcionaris de totes les administracions: Estat, comunitats autònomes i ajuntaments, perquè s'aplica mitjançant la legislació bàsica, segons van confirmar fonts del Govern espanyol.
La Moncloa argumenta que hi ha diferències entre els salaris dels funcionaris de l'administració central a favor de la resta, i defensa que la mesura s'apliqui per igual a tots els àmbits de l'administració. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va insistir que la suspensió és només per a l'any 2012 i que la paga extra de Nadal "no es perd" perquè es compensarà al sistema de pensions l'any 2015 en què ja viurem en "una altra Espanya".
La suspensió de la paga extra de Nadal va inclosa en un paquet de mesures que inclou l'eliminació de dies de permís per als funcionaris, el canvi del seu règim d'incapacitat laboral transitòria i la reducció d'alliberats sindicals. Segons el ministre Montoro es tracta d'assimilar la situació dels funcionaris a la dels treballadors de les empreses privades. Es tracta, va dir, de garantir "més esforç i més activitat" a la funció pública.
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ja va avançar dimecres que la supressió de la paga extra de Nadal anunciada per Rajoy no serà "acumulativa" a la reducció del 5% del sou anual que el Govern tenia previst aplicar als funcionaris catalans aquest 2012. La vicepresidenta va dir aleshores que, a l'espera de conèixer la "lletra petita" de les mesures de l'executiu espanyol, el que no farà el Govern "és prendre aquelles i les nostres", i ja havia advertit que si la retallada de Rajoy afecta el sou base i era per tant "d'obligat compliment" no es duria a terme l'ajust previst a Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook