S'imagina accedir a una guia d'establiments, ofertes, punts d'interès i esdeveniments de la ciutat que visita des del seu telèfon mòbil? Ara és possible gràcies a l'aplicació City Plan que ha posat en marxa una empresa de Santa Coloma de Farners. De moment, l'eina gratuïta per a smartphones i tauletes ja ofereix una àmplia informació sobre la ciutat de Girona i d'altres poblacions com Sant Julià de Ramis, Salt, Sils, Cassà de la Selva o Sarrià de Ter.

El repte és expandir-se gradualment per a tota la geografia catalana, amb un objectiu clar: una sola aplicació, una sola descàrrega que serveixi per tenir al mòbil informació pràctica de qualsevol ciutat que es visita.

Darrere la iniciativa -que s'ha gestat durant un any- hi ha un grup de professionals com David Salamaña.

L'eina es finança a través de les quotes que paguen els establiments. "Cada establiment paga una quota anual de 120 euros. Aquest import els permet ser a l'aplicació en quatre idiomes: francès, anglès, castellà i català", explica Salamaña.

CityPlan és un servei que posa en contacte directe els negocis amb els seus clients. A diferència de les plataformes de cuponing, no hi ha intermediaris en el procés de compra, sinó que el que es busca és l'augment del trànsit de clients cap als establiments usuaris.

Cityplan també ha creat una versió web on els visitants poden planificar les seves visites. Quan s'arriba a la destinació, l'aplicatiu geolocalitza immediatament l'usuari.