El president del Govern, Mariano Rajoy, va descartar la possibilitat que el Govern torni a apujar l'IVA i l'IRPF en el Pressupost del 2013, i alhora va confiar en no haver de prendre mesures "tan dures" com les dels primers mesos de la legislatura per complir amb el dèficit. Després d'un dinar de treball amb el president de la República francesa, Fraçois Hollande, Rajoy va recordar que ell no era partidari d'apujar l'IVA i l'IRPF i va garantit que, quan pugui, farà el possible perquè la situació torni a ser com abans.

"He hagut de fer coses que no estaven al meu programa", va dir, després d'explicar que va haver d'aplicar aquestes mesures perquè la realitat era la que era i, com a president, havia de prendre decisions que servissin perquè el país tornés a créixer en el futur. De fet, va garantir que mai hauria pres aquestes decisions en un altre moment econòmic, però no haver-ho fet hauria estat "un gran error" que acabarien pagant tots els espanyols. "Sóc conscient que són decisions difícils. Entenc el descontentament de la gent, però ara Espanya ho necessita", va dir. Així, va recordar que Espanya viu una situació "molt difícil", amb una recessió, un alt nivell de desocupació i un dèficit molt important, va manifestar. De la mateixa forma, va ressaltat la necessitat de seguir posant en marxa reformes estructurals i clarificar la situació de l'euro.

Per altra banda, el president francès Hollande va dir en la roda de premsa conjunta amb Rajoy que "els que tenen més afecció a la independència del Banc Central Europeu potser haurien de respectar els principis als quals hem apel·lat". També va apostar molt fort per la reunió del Consell Europeu del proper 19 d'octubre. "Hem de prendre decisions", ha reiterat el llogater de l'Elisi al referir-se a la cimera del 19 d'octubre. "Els mercats han de convèncer-se de la irreversibilitat d'aquest projecte que va més enllà de la moneda única", va dir. Hollande va resumir els seus plantejaments en la necessitat d'aconseguir serietat pressupostària, augmentar la competitivitat per al creixement i la feina i transmetre "amb claredat" la presa de decisions.