L'Associació de Concessionàries d'Autopistes de Peatge (Aseta) considera que la solució per a la situació de fallida que afronten un grup d'autopistes passa perquè el Govern implanti el cobrament de peatges en tota la xarxa d'autovies de l'Estat. La patronal que presideix José Luis Feito va reiterar que articular el pagament per ús en totes les autovies no només solucionaria el problema d'aquestes autopistes, sinó que permetria al Govern garantir-se recursos per atendre el manteniment de la xarxa, segons van indicar en fonts d'Aseta.

La implantació d'un peatge a tots els vehicles que circulin per la xarxa d'autovies d'alta capacitat podria generar ingressos anuals d'entre 1.800 milions i 3.500 milions d'euros al tresor de l'Estat, en funció de la quantia de la taxa i el nombre de quilòmetres de via sobre la qual s'imposi, segons els càlculs realitzats per Aseta i patronals del sector de la construcció.

L'associació de concessionàries d'autopistes reitera la seva petició d'imposar el pagament per ús de les carreteres després que un grup d'autopistes de peatge s'acollissin en les últimes setmanes a processos concursals.

La Madrid-Toledo i la R-4 Madrid-Ocaña han sol·licitat el concurs, i la Cartagena-Vera i les radials de Madrid R-3 Madrid-Arganda i R-5 Madrid-Navalcarnero, el preconcurs.