El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va transmetre ahir un missatge d'optimisme sobre l'economia espanyola i va dir que "amb tota probabilitat" el segon trimestre de l'any serà l'últim de caiguda en termes intertrimestrals, un pronòstic que va ser qualificat de poc creïble per l'oposició.

Durant el debat sobre l'objectiu d'estabilitat pressupostària i el sostre de despesa per a l'any que ve, Montoro va indicar que a partir d'aleshores es produirà un procés de creixement "gradual, però lent" sobre unes bases més sanejades com la balança per compte corrent que permetrà que Espanya creixi sobre recursos propis.

Montoro va recalcar que hi ha un futur prometedor per endavant. Al seu judici, la baixada de l'atur el juny i l'increment de l'afiliació a la Seguretat Social mostren que es frena el deteriorament del mercat de treball, alguna cosa que es tradueix també que s'està acabant la recessió.

Per part del PSOE, Joan Rangel ha mostrat la seva perplexitat després d'observar l'eufòria de Montoro i va afegir que li recordava a l'època passada de l'"Espanya va bé". CiU va recordar l'espectacular increment del deute públic i Izquierda Plural va acusar el ministre de falta de rigor