El síndic de greuges, Rafael Ribó, va presentar ahir l'informe sobre pobresa energètica en el qual ?proposa establir una "treva ?hivernal" per part de les companyies de llum, gas i aigua, perquè no tallin el subministrament a les famílies que no poden pagar els seus rebuts durant els mesos d'hivern.

Rafael Ribó va explicar que l'informe "se centra en el fenomen de la pobresa energètica, situació que pateixen moltes famílies catalanes actualment, i busca la creació de polítiques públiques per combatre-la".

Una d'aquestes propostes va ser la legislació d'una denominada "treva hivernal", en què es demana a les companyies que no tallin el subministrament de llum, gas i aigua a les famílies amb pocs recursos durant els mesos d'hivern.

El Síndic de Greuges va assegurar que respectar una "treva hivernal" compliria amb la "responsabilitat social corporativa de les empreses subministradores".

Segons l'Enquesta de Condicions de Vida (Idescat, 2011), aquesta problemàtica va afectar, l'any 2011, a 193.000 llars -la qual cosa representa aproximadament 500.000 persones-.

Ribó va subratllar que "la pobresa energètica és una problemàtica que ve de lluny i que afecta principalment a persones més grans de 65 anys, llars monoparentals i aturats".