12 de juny de 2014
12.06.2014

Les vendes d'habitatge augmenten un 37% a Girona en el primer trimestre de l'any

Segons els notaris, Roses, Girona, Castelló d'Empúries i Lloret de Mar són els municipis amb més activitat immobiliària

12.06.2014 | 00:00
Promoció d´habitatges en venda a Girona.

El mercat immobiliari gironí es torna a animar. Com a mínim és el que indica l'estadística del ministeri de Foment a partir de les comunicacions que reben dels notaris. Segons les dades facilitades ahir, en el primer trimestre de l'any es van tancar 1.768 compravendes d'habitatge, un 37,5% més que els primers tres mesos de l'any passat. La dinàmica és similar en el cnjunt de Catalunya i l'Estat, on les operacions creixen prop d'un 50%.
Les compres per part d'estrangers, sobretot en municipis de la Costa Brava, és un dels principals pilars del mercat immobiliari gironí. Segons Foment, en el primer trimestre de l'any, el 38% de les operacions immobiliàries les van protagonitzar ciutadans estrangers, la majoria residents a l'Estat.
I els estrangers compren, sobretot, habitatge a la costa. Roses continua essent amb diferència el municipi giorní amb més activitat immobiliària. Durant els primers tres mesos de 2014, s'hi van vendre 159 habitatges. A continuació se situa Girona, la capital de la demarcació, amb 132 operacions. La resta de localitats amb més vendes estan, en la seva majoria, situades a la Costa Brava: Castelló d'Empúries (116 compres), Lloret (88), o Castell-Platja d'Aro (85).
Pel que fa l'evolució interanual, destaquen els creixements experimentats a Palafrugell, Calonge, Salt, Tossa de Mar, o Llançà, on com a mínim han duplicat el nombre d'operacions immobiliàries respecte al primer trimestre de l'any passat. En l'extrem contrari, trobem descensos molt acusats a Torroella de Montgrí (-70%), Santa Coloma de Farners o Puigcerdà (ambdós municipis amb caigudes del 25%).
En el conjunt de l'Estat, la compravenda d'habitatge sva tancar el primer trimestre amb 81.358 transaccions, la qual cosa suposa un increment del 48,4% respecte als tres primers mesos de 2013 que es deu, sobretot a l'evolució del mercat de segona mà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook