24 de febrer de 2015
24.02.2015

La Comissió Europea planteja ajudes per recuperar el preu del porcí

Brussel·les aportarà fons per fer front a l'excés d'oferta que hi ha per l'"injustificat embargament" de Rússia

24.02.2015 | 07:22

La Comissió Europea (CE) ha proposat ajudes a l'emmagatzematge privat de carn de porcí amb la finalitat de recuperar els preus i la situació del mercat d'aquest sector, segons va anunciar el titular europeu d'Agricultura, Phil Hogan.
Durant una visita al Saló de l'Agricultura de París, el comissari va admetre les "dificultats dels productors de porc", que en l'últim any han hagut de fer front a una situació especialment complicada "com a conseqüència de l'injustificat embargament imposat per Rússia", van informar fonts comunitàries.
La mesura anunciada oferirà als productors la possibilitat d'aplicar ajudes a l'emmagatzematge privat, amb la finalitat d'evitar les conseqüències negatives, sobre els preus, per un excés d'oferta.
La qüestió s'havia debatut a nivell de ministres europeus en el Consell del gener passat, quan Hogan es va comprometre a analitzar la situació del sector en les següents setmanes.
Després d'haver estudiat el mercat, el comissari d'Agricultura ha conclòs que el sector "necessita suports" i que l'emmagatzematge "és l'eina més efectiva" de totes les disponibles.
Hogan creu que aquesta mesura "ajudarà a retirar un volum considerable de producte del mercat, la qual cosa hauria de tenir l'efecte de detenir l'ensulsiada del mercat, estabilitzant la situació financera dels productors, i permetre la recuperació, estimulant la fràgil millora dels preus", van indicar les fonts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema