Reempresa -una iniciativa que posa en contacte empresaris que volen cedir la seva empresa a d'altres que busquen iniciar una activitat econòmica- ha tancat 36 operacions a les comarques gironines des que es va posar en marxa, que han suposat una inversió induïda de més d'un milió d'euros.

Els motius de cessió d'aquestes empreses són diversos: el 30% de les empreses cerquen relleu per jubilació del propietari, el 20% per canvi de professió, el 20% per motius personals, el 15% per canvi de domicili i l'11% per problemes de salut, entre d´altres. L'hosteleria concentra pràcticament un terç de les operacions de reempresa a Girona, seguida de molt a prop pel sector serveis (30%) i el comerç (28%).

Són dades fetes públiques ahir durant la presentació ahir a Girona d'un programa Reempresa-Mercat Sectorial del Comerç, adreçat específicament a aquest sector. De fet, el 35% de les operacions tancades pel programa Reempresa a tot Catalunya són d'aquest sector. El preu mig que els reemprenedors paguen per un comerç se stiua en els 48.000 euros, tot i que hi ha realitats molt diverses: el preu de cessió més baix ha estat de 1.600€, mentre que el més alt a arribat al milió d´euros.

El de Girona és el primer Mercat Sectorial que el Centre de la Reempresa de Catalunya ha posat en marxa, fruit del conveni que la patronal Cecot va signar l´any passat amb el Departament d´Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya per donar impuls a la implantació sectorial del propi Centre i per tal d´estructurar el mercat de la compravenda de petites i mitjanes empreses a Catalunya. Es pretén, així, unificar la política en matèria de transmissió d´empreses, d´acord amb les directrius de l´Entrepreneurship 2020.

Foto: