20 de abril de 2015
20.04.2015
Diari de Girona

Bernat Ollé Pocurull, Premi Fundació Princesa de Girona en la categoria d'Empresa

Se l'ha distingit per una trajectòria d'excel·lència acadèmica i empresarial internacional

20.04.2015 | 20:31
Bernat Ollé Pocurull, Premi Fundació Princesa de Girona en la categoria d'Empresa

El reusenc Bernat Ollé Pocurull ha estat guardonat amb el Premi Fundació Princesa de Girona (FPdGi) en la categoria d'Empresa de l'any 2015. El jurat, que ha comunicat aquest dilluns a la tarda a Girona el resultat de la deliberació, ha destacat la trajectòria d'excel·lència acadèmica i empresarial internacional d'Ollé, que s'ha materialitzat amb quatre iniciatives empresarials. Els seus projectes "han despertat l'interès" de la industria farmacèutica en el desenvolupament i aplicacions en l'àmbit de les ciències de la salut.

Nascut a Reus el 1979, Bernat Ollé Pocurull és enginyer químic per la Universitat Rovira i Virgili, doctor en Enginyeria i MBA pel Massachusetts Institute of Technology (MIT), dels Estats Units. Ollé ha centrat el seu interès en el desenvolupament i comercialització d'innovacions en l'àmbit de les ciències de la salut.

Ollé és membre de l'equip de PureTech Ventures, un grup de capital risc i creació d'empreses amb seu a Boston (Estats Units), des d'on ha fundat 4 start-ups de biotecnologia que han creat 40 llocs de treball fins ara: Vedanta, que desenvolupa una nova classe de fàrmacs per malalties autoimmunitàries; Follica Inc., que desenvolupa un tractament per a la calvície; Enlight Biosciences, un sindicat de farmacèutiques per al desenvolupament de plataformes tecnològiques de R+D, i Mandara Sciences, dedicada a la nutrició.

Els premis

Els Premis FPdGi reconeixen la trajectòria innovadora i exemplar de joves d'entre 16 i 35 anys, així com la d'una entitat que treballi en favor dels joves. La categoria Empresa premia joves amb iniciativa emprenedora que hagin liderat o estiguin impulsant projectes d'empresa originals i viables, que destaquin pel seu impacte positiu en la societat.

Dotats amb 10.000 euros i una reproducció d'una obra de l'escultor Juan Muñoz, els guardons s'entregaran en el marc del Fòrum IMPULSA 2015, en un acte que tindrà lloc el dia 25 de juny i que estarà presidit per Ses Majestats els Reis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit