15 de juny de 2015
15.06.2015

La recuperació econòmica dispara les fusions i adquisicions

Destaquen les empreses que volen expandir-se guanyant quota de mercat o entrant en nous territoris

15.06.2015 | 07:14

La recuperació econòmica ha disparat les operacions de fusions i adquisicions empresarials a Espanya, que es consolida en aquest nou cicle expansiu com un mercat atractiu per a les inversions ?estran?geres, segons destaquen les principals consultores internacionals.
"Espanya torna a estar de moda fora i grans fons de capital risc internacionals miren una altra vegada al país com a destí final de les seves inversions i com a pont per estar a Europa", assegura en declaracions Sergio Mas-Sardà, director a l'àrea de Finances Corporatives de KPMG.
Segons aquest expert, la majoria de sectors econòmics han detectat aquest "repunt" en l'activitat de fusions i adquisicions, com són l'industrial, el farmacèutic, l'hoteler o el de consum. En el cas del sector industrial encara es veuen transaccions considerades "defensives", mentre que en les àrees de consum, farmàcia o oci solen ser operacions d'expansió i consolidació.
Els preus, afegeix el directiu de KPMG, sembla que també han tocat fons o estan a punt de fer-ho, cosa que provoca que es tanquin les transaccions amb més facilitat.
Pel que fa al perfil que tenen els compradors que protagonitzen aquestes operacions, destaquen les empreses que volen expandir-se guanyant quota de mercat o entrant en noves geografies.
Els últims anys ha incrementat la presència d'inversors asiàtics i d'Estats Units i la seva àrea d'influència, gràcies a la favorable evolució que els suposa la cotització de l'euro davant del dòlar. Per tot això, i gràcies a les perspectives positives de creixement de l'economia espanyola, el directiu de KMPG considera que l'activitat en el sector de les operacions corporatives s'intensificarà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook