28 de juny de 2015
28.06.2015

Càmpings, cases rurals i apartaments preveuen fregar la plena ocupació a l'agost

En vista al juliol, el sector turístic espera superar el 65% actual d'ocupació amb les reserves de darrera hora

28.06.2015 | 10:23

El sector turístic a les comarques gironines preveu assolir bones xifres d'ocupació aquest estiu superant, fins i tot, les de l'any passat. A l'espera de conèixer les previsions del sector hoteler, dades que la Federació d'Hostaleria no ha pogut avançar, càmpings, apartaments turístics i cases rurals fregaran la plena ocupació les tres primeres setmanes d'agost. En vista al juliol, el sector turístic espera superar el 65% actual d'ocupació amb les reserves de darrera hora.

Els apartaments turístics i les cases rurals, amb un client majoritàriament català, són els que més depenen dels canvis d'hàbits fruit de la crisi ja que moltes famílies decideixen la destinació de les vacances a darrer moment. Segons Ramon Corominas, president de l'Associació de Turisme Rural de Girona, els seus establiments associats ja tenen penjat el cartell de complert, especialment a la costa, l'última setmana de juliol i les tres primeres d'agost i, comptant amb les reserves d'última hora, esperen fregar el 70% en les tres primeres setmanes de juliol, una xifra que superaria de llarg la de l'any passat. Malgrat que el client majoritari tornarà a ser el català (un 80%), confien en la consolidació del client francès i de l'holandès, que en els últims anys creix significativament.

De la seva banda, els càmpings també preveuen un bon agost, "el mes que no falla", segons el president de l'Associació de Càmpings de les comarques gironines, Miquel Gotanegra. El problema, reconeix, serà tancar un juliol "decent" ja que a menys d'una setmana que comenci les xifres d'ocupació "no són extraordinàries". "Si la cosa no es torça esperem una bona temporada en conjunt", destaca.Per últim, els apartaments turístics depenen com és habitual de les reserves d'última hora. De moment el juliol es presenta "justet", segons reconeix la gerent de l'ATA, Àngela Galceran, amb una ocupació mitjana del 65%. A l'agost el volum de reserves actual supera ja el 90% d'ocupació durant les tres primeres setmanes i baixarà fins el 80-85% l'última setmana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook