La cadena de supermercats inaugurarà demà un nou establiment a la zona del Pla de Ripoll. A finals de la setmana passada, Mercadona estava enllestint les darreres tasques per tenir a punt un desembarcament que, no obstant això, no ha estat absent de polèmica: des dels entrebancs que Condis ha intentat posar i que segons s'ha explicat en diversos plens de l'Ajuntament de Ripoll són habituals en totes les poblacions on s'instal·la Mercadona, fins a la campanya de productors i comerciants ripollesos per fer boicot al supermercat. D'altra banda, també ha suscitat maldecaps la compra i obertura d'una part del carrer Núria, on s'ha urbanitzat un accés per vehicles a l'aparcament soterrani de Mercadona.

Reunions explicatives

L'obertura imminent ha creat expectació entre els ripollesos. Tant és així que cent seixanta persones han acudit diàriament a les reu?nions que l'empresa valenciana ha realitzat a la seu de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès, a Ripoll. Les trobades duraven una hora i servien per explicar als futurs clients quina mena de productes i preus oferiran, a banda de mostrar com funcionarà l'establiment. Des del passat dilluns s'han desenvolupat dues reunions cada dia, una a les deu del matí i l'altra a les sis de la tarda, que han omplert les vuitanta places disponibles, segons fonts del mateix supermercat. Totes les persones interessades a assistir a les reunions havien de concertar la seva presència amb antelació.

Mercadona, que ha anat anunciat les diferents reunions celebrades amb cartells enganxats a algunes parets de la ciutat, va incentivar la presència de públic amb el lliurament d'un lot de productes de la seva marca a cada assistent.