Nou moviment, en pocs mesos, a Grup Sadurní, empresa concessionària dels fabricants d'automòbils Mazda, Subaru i SsangYong a Girona: si al març aquesta firma assumia la comercialització de les dues marques coreanes fins llavors a mans de Nicauto -Mazda, japonesa, ja feia temps que confiava en el grup gironí per vendre els seus models a la província-, ara, Grup Sadurní, que també gestiona el servei postvenda de Saab i Chevrolet, acaba de segellar una aliança amb M Automoción, un potent conglomerat de concessionaris barceloní que amb aquesta operació es posiciona com "un dels grups automobilístics més sòlids del sector", amb més de 50 anys d'història i que disposa de 25 punts de venda de vehicles nous i d'ocasió, 15 tallers de mecànica, dos de carrosseria i pintura i una plantilla formada per més de 400 professionals.

Amb l'acord, les dues parts volen "continuar el creixement a Girona", de manera que M Automoción incorpora unes instal·lacions, les que Grup Sadurní té a Fornells de la Selva, amb 7.000 metres quadrats de superfície, que ofereixen serveis de venda, postvenda, carrosseria i recanvi d'automòbils. El concessionari Mazda, Subaru i SsangYong reforça, per la seva part, "el seu equip", que "continuarà desenvolupant la seva tasca amb el suport de M Automoción", expliquen les dues companyies. La nova associació empresarial es confirma en un context de reactivació de les vendes en el sector de l'automòbil a la província (també creixen a Catalunya i al conjunt d'Espanya): així, al juliol a la demarcació es van comercialitzar 1.479 vehicles, cosa que suposa el 0,68% més que el mateix mes del 2015, que va tenir dos dies laborables més, segons dades facilitades aquesta mateixa setmana per la patronal dels fabricants de l'automòbil Anfac. En l'acumulat dels primers set mesos de l'any, les vendes de cotxes a Girona es van situar en 9.350 unitats, cosa que suposa un increment del 4,16% en relació amb el mateix període de l'any passat. Més: les vendes de juliol a la província s'han traduït en el major nombre de matriculacions registrat en un mes en la sèrie d'Anfac des del juny del 2010, amb 1.558 vehicles.

M Automoción, informa el web corporatiu del grup, "emmagatzema quilòmetres d'experiència en el sector" i s'ocupa de comercialitzar marques "de primera línia": Volkswagen, Audi, Skoda, Toyota, Opel, Saab, Mazda, Honda, Hyundai i Seat. El grup va néixer l'any 1962 amb l'obertura del primer punt de venda, Masterdiesel, de la mà de Claudio García García. Poc després la companyia es faria amb la representació d'Opel, un nou pas cap a l'expanisó del negoci, que ha superat la crisi amb garanties.