El grup alemany Volkswagen estudia instal·lar a Barcelona un 'data lab' o centre mundial d'anàlisis de dades relacionades amb la mobilitat i la conducció eficient, el tercer de la multinacional després del de Munic (Alemanya) i San Francisco (EUA).

Segons publica avui El Periódico, el grup manté contactes des de fa setmanes amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Barcelona, i el tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, va viatjar recentment a la seu mundial del grup a Wolfsburg (Alemanya) per reunir-se amb la cúpula de Volkswagen i el president de Seat, Luca de Meo.

Un grup de directius del grup alemany ha visitat ja la capital catalana per concretar detalls del futur centre, del que es desconeix encara la seva ubicació exacta, el nombre de llocs de treball que generarà i la inversió que requerirà.

El projecte d'aquest centre d'anàlisis de dades per guanyar eficiència en la conducció coincideix amb la posada en marxa en Seat, filial de la multinacional alemanya, d'una acceleradora de 'start-ups' innovadores en serveis de mobilitat, segons va anunciar Luca de Meo al passat Saló de l'Automòbil de París.