L´empresa de Girona Construccions Rubau construirà una clínica maternoinfantil a Colòmbia, un projecte que té un pressupost de 14,1 milions d´euros, va informar ahir la companyia. Es tracta de la Unitat Materno-Infantil (U mit SA) de la clíniaca Tolima, ubicat a la ciutat d´Ibagué, un municipi colombià situat al centre del país, a prop del volcà Nevadpo del Tolima.

El nou complex, propietat d´un grup de professionals del sector de la salut, unificarà en un sol edifici l´atenció i serveis materno-infantil (Urgències, Unitat de Cures Intensives (UCI), Cirurgia, Obstetrícia, Hospitalització i Quimioteràpia Infantil i per a la Dona), amb l´objectiu de millorar l´atenció als pacients. L´obra, s´iniciarà aquest mes, am bun termini d´execució de 24 mesos- La nova clínica comptarà amb un edifici de cinc pisos i dos soterranis. Amb l´ampliació, la clínica, que fins ara atenia una mitjana de 3.500 usuaris anuals, podrà atendre més pacients.

No és el primer equipament sanitari que construeix Rubau, que ja va gestionar l´obra de la Clínica Internacional de Medicina Avcançada (CIMA) de Barcelona i, més recentment, la construcció del Centre d´Atenció Primària i residència per a persones amb disminució a la Via Augusta, també a la capital catalana. Construccions Rubau, fundada el 1968 a Girona, va desembarcar l´any 2012 a Colòmbia, país on gestiona 28 projectes, entre els quals destaquen l´edifici The Icon, el més alt de la ciutat de Barranquilla; vint escoles en diversos departaments del país; el centre penitenciari de Bugavalle del Cauca; carreteres de Boyacá i Nariño; la prolongació de l´avinguda de ciutat de Cali; la construcció de 289 apartaments i la urbanització a Dosquebradas; i la construcció de tres torres d´onze pisos a Bogotà per a un total de 170 apartaments.

Rubau centra la seva activitat bàsicament en les àrees de construcció, concessionària i immobiliària. Opera en el mercat nacional i també en l´internacional, sobretot a Amèria i a Europa.