18 de gener de 2017
18.01.2017

Acord entre Govern i el PSOE pel retorn de les clàusules sòl

Un mecanismes extrajudicial establirà un màxim de 3 mesos perquè la banca aporti una solució

18.01.2017 | 19:28

El Govern i el PSOE han arribat a un acord per tirar endavant un sistema extrajudicial que ofereixi als afectats per una hipoteca amb clàusula sòl una solució gratuïta que els permeti recuperar els diners pagats de més, en no haver-se beneficiat íntegrament de les rebaixes de l'euríbor.

    Segons han explicat a Efe fonts pròximes a l'Executiu, aquest acord permetrà previsiblement que el Consell de Ministres d'aquest divendres aprovi un reial decret llei que reculli aquesta iniciativa i estableixi un termini màxim de 3 mesos perquè la banca aporti una sortida als gairebé 1 , 5 milions d'afectats.

    Es tracta d'un sistema extrajudicial pensat per a tots aquells clients que van subscriure una hipoteca amb clàusules sòl "invàlides", que no impedeix que qualsevol ciutadà, si ho considera oportú, acudeixi als tribunals.

    El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat aquest matí al Fòrum Econòmic de Davos que al Govern només li toca "establir una via" perquè sigui més senzilla i ràpida la negociació entre els particulars i els bancs pel que fa a la devolució de les clàusules sòl.

    El primer que cal definir és la quantitat que s'ha cobrat de manera indeguda, sempre que la clàusula s'apliqués de forma incorrecta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Més informació

Enllaços recomanats: Premis cinema