Deutsche Bank, el principal banc d'Alemanya, estaria estudiant la possibilitat de tancar els seus negocis minoristes a Espanya, Portugal i Bèlgica, després d'haver descartat la venda de Postbank, la seva filial de banca comercial a Alemanya, segons fonts citades per l'agència Reuters.

El negoci de Deutsche Bank a Espanya dóna servei a més de 700.000 clients i compta amb prop de 2.600 empleats al país, segons les dades de la pròpia entitat, que va eludir fer comentaris al respecte.

La notícia es produeix després que el major banc d'Alemanya anunciés diumenge passat que ampliarà capital en 8.000 milions d'euros amb l'objectiu de reforçar la seva posició financera. A més, va confirmar que no vendria Postbank, negoci que fusionarà amb la seva filial de banca privada i empreses a Alemanya.

La decisió respon al fet que els inversors de Deutsche Bank haurien criticat que les unitats del banc en mercats no estratègics per al seu negoci no eren rendibles. En aquest sentit, les mateixes fonts van assegurar que les operacions del banc alemany a Itàlia no s'estan revisant.

Si Deutsche Bank finalment optés per abandonar els mercats belga, espanyol i portuguès, el tancament d'aquests negocis es produiria en el curt termini, segons ha informat una de les fonts.

El passat mes de novembre, l'entitat va decidir tancar la seva unitat de corredoria a Polònia com a part del pla de reestructuració del banc davant el feble rendiment que estava experimentant el mercat de valors de Varsòvia.