La comissió d'afectats per Endesa, que integren les patronals gironines la Cambra i les associacions d'enginyers i arquitectes, han fet arribar als serveis territorials del Departament d'Empresa i Coneixement de Girona un recull d'incidències relacionades amb la companyia. L'ens vol exercir de lobby per resoldre problemes i millorar el servei que ofereix la companyia a la demarcació de Girona. L'integren les dues patronals gironines (Pimec i FOEG), la Cambra de Girona però també les associacions d'enginyers i arquitectes de les comarques gironines.

Van anunciar la seva constitució a finals de juny i ara han fet un pas més presentant a la Generalitat un conjunt de queixes relacionades amb els problemes amb els quals, asseguren, es troben habitualment. Esperen que serveixi perquè es prenguin mesures i els resolgui. Denuncien que les incidències que pateixen els fan perdre competitivitat i que representen costos afegits per a les empreses, autònoms i professionals.

A banda de problemes de subministrament com baixades de tensió o amb el funcionament dels comptadors, es queixen de les dificultats a l'hora de donar servei, per exemple, en zones ja urbanitzades.També reivindiquen comptar amb interlocutors «àgils» que permetin donar resposta a les incidències en un màxim de dos dies. De fet, consideren que si la companyia destinés més recursos humans i tecnològics molts dels problemes es podrien resoldre més ràpidament.

La comissió representa a més de 2.000 enginyers, 800 arquitectes, 900 aparelladors i arquitectes tècnics. En total, agrupa més de 16.700 empreses i autònoms, 32 associacions i 15 entitats.