La licitació d'obra pública es va disparar un 39% l'any passat, quan el conjunt de les administracions públiques va promoure projectes per valor de 12.847 milions d'euros, amb els quals el sector va tornar a créixer després de dos anys de caiguda, segons la patronal de grans constructores i concessionàries Seopan.

L'increment és fruit de l'impuls inversor de comunitats autònomes i ajuntaments, que van posar en marxa el 70% dels projectes promoguts al país. De la seva banda, el Ministeri de Foment, principal òrgan inversor de l'Administració central, va promoure un altre 23% de la licitació total. El Departament que dirigeix Íñigo de la Serna va accelerar la posada en marxa de noves obres en els tres últims mesos de l'any i va aconseguir així saldar l'exercici amb un augment del 15,3%, fins a 3.028 milions.

Malgrat tot això, la patronal constructora assenyala que la licitació pública es manté en «nivells propers als mínims històrics».

L'obra promoguda el 2017 va aconseguir suposar més d'un punt percentual del PIB espanyol, en concret un 1,1%, després de dos anys per sota d'aquesta cota. Seopan destaca que és encara inferior al 2,6% del PIB que l'obra pública ha suposat a Espanya en les dues últimes dècades.