17 de març de 2018
17.03.2018

Dues empreses gironines opten al millor premi d'Espanya per a emprenedors

L'empresa de Blanes MJN Neuroserveis, dedicada als dispositius mèdics, és finalista en la categoria Ciències de la Vida. Aervio Solutions, de Torroella de Montgrí, plataforma en línia per a la gestió de viatges corporatius, és finalista en Negocis Digitals

17.03.2018 | 02:28
MJN Neuroserveis ja ha rebut altres guardons.

Dues empreses de les comarques de Girona han arribat a la final de la fase sectorial dels Premis EmprenedorXXI, que se celebrarà a Barcelona el 21 de març. Es tracta de les empreses MJN Neuroserveis de Blanes i Aervio Solutions de Torroella de Montgrí.

MJN Neuroserveis és finalista a la categoria Ciències de la Vida. L'empresa de Blanes es dedica al disseny, fabricació i comercialització de dispositius mèdics amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones. El primer dispositiu que està desenvolupant és un wearable en forma d'auricular per mesurar el risc de crisi d'epilèpsia i fer un registre d'aquestes de manera contínua.

Aervio Solutions, empresa de Torroella de Montgrí, és finalista en la categoria Negocis Digitals dels Premis EmprenedorXXI. Es tracta d'una plataforma online per a la gestió integral dels viatges corporatius que redueix els costos dels viatges de les empreses gràcies a l'aplicació de la inteligència digital, agilitzant tots els procesos de coordinació, organització i reserva dels serveis necessaris per als desplaçaments dels seus professionals.

En aquesta fase, s'atorgaran cinc premis en l'àmbit ibèric a les empreses amb més potencial de creixement en els sectors de Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Tecnologies Industrials i Agroalimentari. Els guardonats de cada categoria aconseguiran 25.000 euros i l'accés a un programa internacional de creixement organitzat amb la Singularity University i l'escola de negocis ESADE.

Els Premis EmprenedorXXI, impulsats per CaixaBank, a través de la gestora de capital risc Caixa Capital Risc, i coatorgats pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, a través d'Enisa, a Espanya, i pel el banc BPI a Portugal, arriben aquest any a la seva onzena edició.

D'altra banda, a la fase territorial, a Catalunya han participat 10 empreses i les companyies Bound 4 Blue i Peptomyc van resultar guanyadores.

En total, la convocatòria de 2017 distribuirà prop de 490.000 euros en premis, fet que converteix als Premis EmprenedorXXI en una de las convocatòries per a emprenedors amb més dotació econòmica a Espanya i Portugal.

Els Premis EmprenedorXXI s'adrecen a negocis altament innovadors amb menys de tres anys d'activitat i es caracteritzen per una alta participació d'empreses procedents de tot el territori. La iniciativa té el suport de CaixaBank, que disposa de la xarxa comercial d'oficines del sector financer més gran d'Espanya, d'Enisa i d'entitats autònomes i locals especialitzades en la promoció econòmica i el suport a emprenedors. A l'edició 2017, un total de 135 institucions territorials col·laboren amb l'organització.


Obert a Portugal

Com a novetat, la convocatòria s'ha obert aquest any per primer cop a Portugal, després que CaixaBank prengués el control de BPI el passat mes de febrer.

Els Premis EmprenedorXXI són el premi de referència per a startups d'Espanya i una iniciativa decisiva per a l'impuls dels millors projectes d'emprenedoria del país.

Des de la seva creació, el 2007, la iniciativa ha invertit 4,3 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, dels quals s'han beneficiat 289 empreses.

En concret, s'han atorgat 2,5 milions d'euros en premis en metàl·lic i 1,8 milions d'euros en accions de formació i networking internacional.

Durant la seva història, un total de 5.911 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI i més de 257 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria han participat en els comités i jurats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook