10 de abril de 2018
10.04.2018

La venda de pisos augmenta al febrer el 2,7% a Espanya

L'ICF i l'Agència de l'Habitatge obren una línia de préstecs per finançar la construcció de mil pisos nous

10.04.2018 | 07:11
La venda d´habitatges segueix activa a Espanya.

La compravenda de pisos al febrer a l'estat espanyol es va situar en 39.945 transaccions, cosa que suposa un increment del 2,7% en relació amb el mateix mes del 2017, segons l'estadística notarial publicada aquest dilluns pel Consell General del Notariat (CGN). El preu del metre quadrat en el segon mes de l'any d'aquests habitatges s'ha situat en 1.349 euros el metre quadrat, una xifra similar a la registrada al febrer del 2017. En relació amb el nombre de préstecs hipotecaris signats al febrer per a l'adquisició d'un habitatge l'estadística indica que es van signar 18.869 nous crèdits, el 13% més que al mateix mes de l'any passat. La mitjana del valor per hipoteca per adquirir un pis es va situar al febrer en 129.922 euros, el 0,1% més que fa un any.

El Consell General del Notariatno facilita dades mensuals per autonomies i només ho fa en períodes trimestrals. L'estadística notarial assenyala que les operacions dels pisos de segona mà creixen el 8,2% al febrer i els pisos nous el 2,4%. Els habitatges unifamiliars van disminuir les seves vendes en l'11,6% en taxa interanual.

Per altra part L'Institut Català de Finances i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya han activat una línia de préstecs amb condicions preferents per promoure i finançar la construcció d'habitatges de lloguer social.

Segons va informar en un comunicat l'ICF, els préstecs serviran per finançar la construcció de mil pisos nous, que tindran una mitjana de 70 metres quadrats i un preu de lloguer màxim de 450 euros mensuals. Els préstecs tindran un tipus d'interès fix sobre el qual s'aplicarà una bonificació parcial per part de l'Agència de l'Habitatge.

Els destinataris d'aquesta línia de préstecs, dotada amb 90 milions d'euros, són promotors amb seu operativa a Catalunya. Aquest conveni s'emmarca en el Pla per al dret a l'habitatge i beneficiarà els promotors que construeixin en algun dels 152 municipis amb forta demanda acreditada, segons el Pla Territorial Sectorial d'Habitatge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit