Els sis bancs espanyols que cotitzen en el principal indicador borsari nacional, l'IBEX 35, han perdut més de 2.350 milions d'euros de capitalització aquesta setmana, afectats per les tensions polítiques i econòmiques entre Itàlia i la Unió Europea.

No obstant això, no tots els bancs s'han comportat igual des de dilluns passat, ja que Bankinter ha sumat gairebé 180 milions, fins a 7.309,6 milions, després que l'agència Moody's destaqués que la compra d'Evo accelera l'estratègia digital de l'entitat, i en Bankia la pèrdua de capitalització ha estat de menys de 9 milions.

En el costat contrari s'ha situat BBVA, que ha vist esvair-se 1.513,66 milions d'euros de capitalització en cinc dies; de CaixaBank han caigut 406,73 milions; de Santander, 322,70 milions; de Sabadell, 278,53 milions.

La banca espanyola, de forma generalitzada, va començar la setmana amb pèrdues, una reculada que es va agreujar el dimarts, quan el govern d'Itàlia va ratificar la seva voluntat d'elevar el dèficit per sobre de la taxa pactada amb Brussel·les.

Europa advertia que donar un tracte especial a Itàlia seria el final de l'euro. La possibilitat que Itàlia surti de l'euro va disparar la por al mercat i els inversors van deixar de comprar deute italià, decantant-se per valors segurs com el bo alemany.