09 de novembre de 2018
09.11.2018
Diari de Girona

La Cambra premia Josep's Mobiliari, Friselva, Antoni Pons i RCR Arquitectes

La Cambra també reconeix RCR Arquitectes amb un guardó especial a la internacionalització

09.11.2018 | 21:35
La Cambra premia Josep's Mobiliari, Friselva, Antoni Pons i RCR Arquitectes

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, ha remarcat durant el seu parlament dels Premis a l'Exportació que el bon moment de les exportacions desmenteix totes les alarmes interessades que s'havien fer córrer sobre el futur de l'economia catalana. La inestabilitat política no ha afectat el teixit econòmic gironí, va dir Espadalé.

«Les xifres d'exportació a tercers països, conegudes a través dels documents d'exportació que gestiona la Cambra, s'han incrementat un any més un 6%, demostrant que les comarques gironines estan ben posicionades per entrar en els nous mercats». Així mateix, les empreses guardonades demostren amb la seva bona tasca i la innovació constant que l'exportació s'ha convertit en una de les prioritats per a l'economia gironina.

Iniciativa Exportadora

Aquest premi reconeix a les empreses exportadores amb un volum de facturació que no superi els 6 milions d'euros. Josep's Mobiliari es va fundar l'any 1983 a Arbúcies i actualment té la seva seu a Hostalric. El seu negoci es basa en l'oferiment d'un servei de mecanitzat de fusta a mida del client. Aquesta elaboració de mobiliari es dirigeix a distribuïdors, arquitectes, dissenyadors o altres fabricants. L'empresa ha tingut un continuat creixement de les exportacions durant els darrers tres anys, centrades en França, però que via distribució acaben arribant a països tercers. També l'obertura d'una nova nau d'operacions ha permès significatives millores en la comunicació i l'accés als molls de càrrega. Així mateix, la realització d'inversions en maquinària d'última tecnologia que permeten personalitzar al màxim les comandes de la diversitat de clients.

Projecció Internacional

El premi reconeix la labor de les empreses exportadores que facturen més de 6 milions d'euros. Friselva SA es va constituir l'any 1978 a Riudellots de la Selva. La seva activitat es centra en la producció i distribució de productes carnis. Friselva ha tingut també importants creixements en facturació, 14%, i exportació, 13% durant el darrer any, que es sumen als aconseguits durant els anteriors exercicis.

El total de vendes ja supera els 240 milions d'euros i les exportacions arriben als 165 milions d'euros. Els seus principals mercats: França, 29%; Xina, 19% i Polònia 13%. A més, Friselva també ha destacant l'obertura de distribució a l'Índia, Colòmbia, Mèxic, Xile i Veneçuela.


Guardó Especial d'Innovació

Valora la labor empresarial per incorporar nous productes o serveis innovadors destinats als mercats internacionals. La primera fàbrica d'espardenyes d'Antoni Pons es va obrir a Osor l'any 1946 i actualment té la seu central a la ciutat de Girona. S'ha valorat l'ampliació de les línies de producte amb les col·leccions kids, núvies, gamma d'hivern, a més de la incorporació de complements. També es destaca l'obertura d'una nova central logística. La facturació ha augmentat un 38%, arribant a 12,5 milions d'euros, dels que s'exporten 8,25 milions, assolint un creixement d'un 22% als mercats exteriors. Els principals mercats: França, 23%; Regne Unit, 14% i Estats Units, 12%. Es considera molt positivament el nou web amb botiga online, que permet arribar als 5 continents. Quant a les botigues físiques, destaquen les obertures a Mèxic, Malàisia i Vietnam.


Guardó Especial d'Internacionalització

Reconeix la labor de RCR Arquitectes com a destacats ambaixadors de les nostres contrades arreu del mon, mitjançant la qualitat i diversitat del seus projectes arquitectònics. Es reconeix l'excel·lent labor de l'equip per transmetre una visió universal a través de la passió per un territori molt concret. L'encaix entre l'obra i l'entorn és una de les virtuts d'aquest equip innovador.Compartir a Twitter
Compartir a Facebook