La consellera del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat, Teresa Jordà, va apadrinar el 31 d'octubre a Montesquiu, Osona, un conveni de millora de l'oferta formativa forestal i de col·laboració entre el Centre de la Propietat Forestal de Catalunya (CPF) i el Centre de Formació Forestal Especialitzada (CFFE) del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura. L'objectiu d'aquest conveni és contribuir a la millora de l'oferta formativa del centre osonenc introduint aspectes referents a la interpretació dels plans tècnics de gestió i millora forestals i a la gestió silvícola innovadora. El CPF es compromet a formar l'alumnat sobre la Gestió Forestal Sostenible i aspectes referents a la integració de la prevenció d'incendis forestals i la biodiversitat.

Segons Agricultura, la superfície forestal a Catalunya i els resultats de la radiografia del sector indiquen la importància econòmica del món forestal al país. Jordà va recordar que el Departament treballa en la definició d'un Pla estratègic forestal que ha de servir de full de ruta del sector.

Una altra iniciativa és l'oferta que l'Escola Agrària del Solsonès del DARP estableix per primera vegada la formació dual al Grau Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural, establint convenis amb empreses en què els alumnes podran fer pràctiques.