El bloqueig de bicicletes 'Loclock' d'Álex Fernández Camps per a l'empresa Durbanis, de Girona, opta demà als II Premis DesignEuropa que, organitzats per l'Oficina de la Propietat Intel·lectual de la UE (EUIPO), es lliuren demà en una gala a Varsòvia (Polònia).

Aquest bloqueig de bicicletes és finalista en la categoria d'Empreses Petites i Emergents.

Els 'DesignEuropa' premien l'excel·lència en el disseny i la seva gestió entre els titulars de dibuixos i models comunitaris registrats (DMC) davant la Euroagencia.

Segons fonts de la EUIPO, la presidenta de l'Organització Mundial del Disseny i presidenta del jurat d'aquestes distincions, la italiana Luisa Bocchietto, ha destacat que els vuit dissenys finalistes (quatre en cada modalitat) "contribueixen al rendiment de les seves empreses i representen una bona gestió dels drets de propietat intel·lectual, alhora que posseeixen un alt valor estètic".

Per la seva banda, el director executiu de l'EUIPO, el belga Christian Archambeau, ha assenyalat que els elegits reflecteixen "la varietat del disseny industrial i la seva aplicació en una àmplia gamma de sectors econòmics", el que "posa de manifest la importància del disseny com un actiu comercial valuós i com a motor de la creació d'ocupació i del creixement econòmic".

A més dels aparcabicicletes de Durbanis, de Girona, aspiren al 'DesignEuropa' en la modalitat de Petites i Emergents Empreses una solució de dipòsit automàtic d'equipatge per als aeroports de Marcus Pedersen '; un sistema d'examen de mama a la llar d' 'Braster' i una cadira sostenible 'Donar'.

Els que es lliuraran demà a Varsòvia són la segona edició dels DesignEuropa, que s'atorguen cada dos anys.

La EUIPO (fins al març de 2016 anomenada OAMI) és una agència descentralitzada de la UE amb seu a Alacant que protegeix les marques, els dibuixos i models comunitaris en el mercat que conformen els 28 estats membres de la Unió.