Ibercaja va tancar la venda d'una cartera d'actius adjudicats amb un valor brut comptable de 652 milions d'euros i que va ser adquirida per 266 milions per part d'una nova societat participada en un 80% pel grup suec Intrum i el 20% restant pel banc aragonès. Segons va informar Ibercaja, la cartera, anomenada Cierzo, permet a l'entitat traspassar un volum d'actius d'aquesta qualificació per un valor brut de 652 milions d'euros, que equivalen a pràcticament la meitat del saldo d'actius adjudicats.

Amb aquesta operació, el banc aragonès tanca un primer exercici del Pla Estratègic 2018-2020, en el qual, entre d'altres fites, ha aconseguit completar l'emissió de capital AT1 per 350 milions d'euros al mes de març i ha contractat Rothschild com a assessor financer independent per al seu procés de sortida a borsa.

Ibercaja va destacar que aquesta acció li permet continuar amb el sanejament del balanç i la disminució d'actius improductius amb l'objectiu de millorar el perfil de rendibilitat del banc. Intrum va informar que l'acord afecta una cartera amb 6.400 actius immobiliaris procedent d'Ibercaja i les seves filials Residencial Murillo i Cerro Murillo, que serà transferida a la nova companyia.