El Tribunal Suprem ha ratificat una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que condemna l'empresa Gas Natural, ara Naturgy, a pagar 13.783.250 euros a l'Ajuntament de Barcelona per l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per la construcció de la Central Tèrmica de Cicle Combinat al port de Barcelona.

La Secció Primera de la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Suprem va emetre una providència en la qual no admet a tràmit la reclamació de Gas Natural contra la liquidació practicada per la inspecció d'hisenda municipal i condemna també la companyia de gas a pagar els costs i els interessos de demora per l'impagament d'aquest impost.

Fonts de Naturgy van anunciar que recorreran la decisió del Suprem perquè entenen que aquesta decisió «no posa fi al procediment», que es remunta al 2008, ja que considera que l'Ajuntament no aplica «la base imposable correcta, això és, el cost de l'obra civil i no altres costos subsegüents del desenvolupament industrial, com les despeses generals». El consistori també reclamarà ara a la companyia el pagament dels corresponents interessos de demora.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja va desestimar en el seu moment el recurs de la companyia contra la liquidació en concepte d'ICIO relativa a les obres de la central que van finalitzar a finals del 2011. El litigi va començar a finals d'agost del 2011, quan l'Ajuntament va iniciar actuacions inspectores per a la regularització tributària de l'Impost sobre Construccions.