Els accionistes d'Iberdrola ratificaran aquest divendres una inversió global de 34.000 milions per als propers 4 anys, en una junta general que estarà marcada per la reelecció d'Ignacio Sánchez Galán com a president. La sostenibilitat mediambiental i les energies renovables, amb una inversió de 100.000 milions d'euros en els últims 20 anys, segons dades de la companyia, han estat els puntals de la gestió Galán, i amb la seva reelecció es reforçarà l'objectiu d'Iberdrola de convertir-se en «referent mundial» en energia neta.

De fet, el punt número 5 de l'ordre del dia preveu modificar el contingut i el preàmbul de diversos articles dels Estatuts Socials amb l'objectiu de reflectir de forma millorada el compromís d'Iberdrola amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per l'ONU, i que, entre d'altres propòsits, inclou garantir l'accés a energia assequible per a tothom i modalitats de consum i producció sostenibles.

Iberdrola disposa ara de 47.400 megawatts de potència operativa, el triple que el 2001, i més de la meitat d'aquesta potència correspon a fonts renovables, sobretot eòlica terrestre i marina (16.000 megawatts) i hidroelèctrica (12.000).

L'energètica pretén establir les bases d'un creixement sostenible en tres apartats fonamentals: la descarbonització, que va elevar la demanda d'electricitat, els avenços tecnològics i la major connectivitat del consumidor, que disposarà d'un major protagonisme i capacitat de decisió.

Espanya rebrà una inversió total de 8.000 milions d'euros en els propers 4 anys, tal com va anunciar la mateixa companyia el febrer passat en la seva actualització de les Perspectives Estratègiques 2018-2022. Així les coses, Iberdrola preveu el desenvolupament a Espanya d'almenys 10.000 nous megawatts (MW) solars i eòlics per al 2030, una xifra que suposa triplicar l'actual potència al país d'aquestes dues tecnologies. De fet, per a l'any 2022 preveu haver posat ja en marxa a Espanya 3.000 nous MW renovables. A més, Iberdrola s'ha compromès a reduir la seva intensitat d'emissions en un 50% per al 2030 respecte els seus nivells de 2007 i a ser neutra en carboni l'any 2050.