Un grup d'afectats gironins per l'estafa d'iDental van participar ahir al matí a la manifestació que va recórrer el centre de Madrid per demanar solucions al seu porblema. La protesta va sortir de la Puerta del Sol i va acabar davant del Congrés dels Diputats, i els afectats gironins portaven una pancarta en la qual demanaven justícia immediata i recordaven que la salut bucodental és un dret.

Els afectats per aquesta estafa a la demarcació de Girona s'acosten als 500 i s'han mostrat molt actius en els darrers mesos denunciant la injustícia que estan patint. En aquest sentit, en total, la Policia Nacional va recollir 9.000 expedients de la clínica que l'empresa tenia al carrer Emili Grahit de Girona.

Molts dels pacients del conjunt de l'Estat han denunciat haver rebut pressions de les financeres per fer front als pagaments de tractaments que no van rebre.

Ana López, una de les impulsores de l'Associació Nacional d'Afectats per iDental (Adafi), va explicar que estudien denunciar les conselleries de Sanitat i els organismes de Consum de les comunitats autònomes per «falta d'atenció».