El conseller delegat d'Endesa, José Bogas, va demanar un redisseny de les tarifes elèctriques a Espanya, que són de «les més elevades d'Europa», amb gairebé la meitat del seu import corresponent a «sobrecostos de política energètica i impostos» que res tenen a veure «amb l'estricte cost del subministrament elèctric», per impulsar l'electrificació necessària per a la transició energètica. Davant la junta general d'accionistes, Bogas va advertir que el disseny de la tarifa no afavoreix el consum en les hores del dia «en les quals l'energia és molt més barata i les xarxes elèctriques es troben ocioses».

Així, va considerar que una tarifa elèctrica «més barata i intel·ligent», que alliberés el control de potència en els moments de baixa demanda, permetria a l'electricitat competir amb altres fonts emissors de CO?, com el gas i el petroli.

A més, va subratllar que es millorarien les condicions en les quals han de consumir electricitat clients estacionals, com és el cas dels regants; fomentaria la calefacció residencial elèctrica i posaria «en valor adequadament» la gestió de la demanda i la utilització de bateries per a l'emmagatzematge d'energia.

D'aquesta manera, va demanar eliminar aquests costos aliens al subministrament elèctric recollits en el rebut, repartir entre tots els consums energètics els costos de les primes a les renovables i a la cogeneració, que actualment només suporten els consumidors.