El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat va fer efectiu el passat 29 de març el pagament del saldo pendent del 10% dels imports dels ajuts directes associats agrícoles als fruits de closca i garrofes, arròs, llegums de qualitat i tomàquet per a la indústria, per un import total de 444.564 euros a 7.387 beneficiaris. Segons va informar el Departament a través d'un comunicat, l'import total pagat d'aquests ajuts corresponents a l'any 2018 suposen 3.298.139 euros, repartits entre els més de 7.000 beneficiaris.

Un cop el Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) ha establert els imports unitaris definitius per hectàrea per a l'any 2018, Agricultura informa que s'ha procedit a pagar la resta dels imports pendents dels ajuts associats agrícoles esmentats, que suposen el 10% de l'import total d'aquests ajuts de l'exercici 2018. El Departament va indicar fa uns dies que el pagament pendent del 10% dels imports dels ajuts als conreus proteics es pagaria a primers d'abril. Aquests ajuts, que formen part del primer pilar de la Política Agrària Comuna (PAC), són finançats al 100% pel FEAGA i estan destinats a atendre sectors específics amb risc de disminució o abandonament de la producció.

Ajudes per a quatre sectors

L'ajut associat als fruits de closca i les garrofes ha estat per a 5.848 beneficiaris. L'ajut per al cultiu de l'arròs ha beneficiat 1.502 usuaris, per l'import més alt de les entregues del 29 de març (303.125 euros). Per la seva banda, l'ajut associat als llegums de qualitat s'ha posat a disposició de 32 beneficiaris, i l'ajut associat al tomàquet per a indústria s'ha entregat a un total de 855 usuaris.