El Govern i l'Institut Català de Finances (ICF) han posat en marxa una nova línia de préstecs de 30 milions d'euros per finançar projectes de millora d'allotjaments turístics. L'objectiu d'aquesta línia de finançament és facilitar que hotels, establiments turístics, càmpings, i allotjaments de turisme rural puguin realitzar obres i reformes a les seves instal·lacions, segons va informar la Generalitat aquest divendres en un comunicat.

La línia, dirigida a establiments amb seu operativa a Catalunya i una antiguitat mínima de dos anys, contempla el finançament per dur a terme projectes d'eficiència energètica, així com projectes de recerca, desenvolupament i innovació.

L'import dels préstecs oscil·larà entre els 60.000 euros i un milió d'euros i es podrà finançar el 100% del projecte, amb un termini màxim de 10 anys amb possibilitat d'un període de carència de fins a dos anys.

Direcció General de Turisme

L'ICF destina 30 milions d'euros a aquesta línia de préstecs i la Direcció General de Turisme aporta 3,9 milions d'euros per a un fons que servirà per bonificar fins al 2% del tipus d'interès.

La iniciativa s'emmarca dins del Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2018-2022 i els recursos per bonificar els interessos provenen de la recaptació de l'impost sobre les estades en establiments turístics.